KIBRIS TATLISI


Merhaba,
Bahara hoşgeldin dediğimiz bu günlerde tadı damağımızda kalacak güzel bir tatlı paylaşmak istedim sizinle.
Uzun bir zamandır yapmak istiyordum Kıbrıs Tatlısı ya da diğer adı Galeta Unlu Tatlı yı,kısmet bugüneymiş.

Bereketli bir tatlı,kalabalık misafir grubunuza yapabilirsiniz.



KIBRIS TATLISI&GALETA UNLU TATLI
Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şerbeti;
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su

Kreması ;
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket krem şanti

Üzeri;
Yarım paket kakaolu pötibör ya da 2 paket kakaolu piknik bisküvi
3 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı;
Yumurta ve şeker mikser ile beyaz köpük halini alana dek çırpılır.Sıvı yağ eklenir,çırpmaya devam edilir.Galeta unu,hind.cevizi,k.tozu ve vanilya eklenir,tahta kaşık ile karıştırılır.Büyük dikdörtgen borcamın tabanı yağlanır,karışım dökülür.Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirilir.
Şerbeti toz şeker ve su kaynatılarak hazırlanır,ılınmaya bırakılır.
Kek piştikten sonra ılık hale gelince ılık şerbet her yerine dökülür.
Kreması için süt,şeker ve un ile muhallebi yapılır.Ocaktan indirip bir paket krem şanti eklenir,mikser ile çırpılır.Sonra tatlımızın üzerine dökülür.
Üzerini süslemek için ise;bisküvi,kakao ve tarçın rondoda karıştırılır.Tatlının en üstüne yayılır.
Buzdolabında dinlendirilip dilimlenerek servisi yapılır.

AFİYET OLSUN....

Not: Tarif için Cafe Portakal'a teşekkürler....

Bu blogdaki popüler yayınlar

MUHALLEBİLİ PEYNİR TATLISI

KREM ŞANTİLİ TATLI