SANDAL BÖREK


SANDAL BÖREK
Malzemeler
1 kg.yufka (5 adet)

İç malzemesi için;
1 kase doğ.sosis
bir fincan konserve mısır
yarın fincan doğ. zeytin
1 er adet yeşil biber,kırmızı biber ve sarı biber
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz,karabiber
İç malzeme için;tavada sıvı yağ ve doğ.sosisler kavrulur,doğ.biberler eklenir 1-2 dk daha kavrulur,zeytin ve mısırlar eklenir,tuz ve karabiber eklenir,soğumaya bırakılır.

Sos için;
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı karbonat veya kabartma tozu

Üzerine rende kaşar peyniri

Yapılışı;
Bir yufka tezgaha açılır,yarısına sos malzememizden sürülür.Diğer yarısı üzerine kapatılır.Yarım ay şeklinde yufkanın üzerine de sos sürülür,5'e bölünür,sigara böreği sarar gibi sarılır iken yufkanın ucuna gelindiğinde,sarılı yufkanın sağı ve solu birleştirilip uçta kalan yufka da kayığın içine alınır.Yufkalar bitinceye dek aynı işlem tekrarlanır.Hazırlanan sandal şeklindeki börekler 1 gece derin dondurucuda bekletilir.Pişirme öncesi dolaptan çıkarılıp çözülmesi beklenmeden kalan sos malzememizden sürülüp (d.dondurucuda uzun süre bekletecek isek sadece yumurta sarısı sürebiliriz.) içleri boş halde fırında pişirilir.Piştiğinde her bir sandala iç malzemeden koyulur,rende kaşar serpilir,fırında 5 dk daha pişirilir.

AFİYET OLSUN...

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIBRIS TATLISI

KUPTA LABNELİ MUHALLEBİ

AYVA MARMELATI (DÜDÜKLÜDE)