VİŞNELİ TATLI


Malzemeler
Muhallebisi;
1 litre süt
1 sb toz şeker
1 sb nişasta
1 pk kakaolu bisküvi
Üzeri ;
1 litre su
1 pk.vişneli toz içecek
1 sb nişasta
1/2 sb toz şeker

Yapılışı;
Süt,toz şeker ve nişasta bir tencerede muhallebi olana dek pişirilir.Büyük boy dikdörtgen borcama dökülür.10 dk.dinlendirilir.Kakolu bisküvi dizilir.
Üzeri için;su,vişneli toz içecek,nişasta ve toz şeker ocakta sürekli karıştırılarak pişirilir.Kakaolu bisküvlerin üzerine dökülür.Soğuduğunda buzdolabına kaldırılır.Servis zamanı dilimlenir.

AFİYET OLSUN...


Bu blogdaki popüler yayınlar

MUHALLEBİLİ PEYNİR TATLISI

KIBRIS TATLISI

KREM ŞANTİLİ TATLI