PEKMEZLİ UN HELVASI


PEKMEZLİ UN HELVASI
Malzemeler
125 gr tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 çay bardağı pekmez
1 çay bardağı ceviz- iri dövülmüş

Yapılışı
Tencereye tereyağı ve zeytinyağı koyulur,eridiğinde un eklenir,Sürekli karıştırarak,kısık ateşte yaklaşık 40 dk kavrulur.Son 10 dakikasında cevizler eklenir.Unun rengi altın sarısı olmalıdır.Ayrı bir kapta su,süt,şeker ve pekmez karıştırılır.Un kavrulduğunda sıvı karışım kontrollü olarak eklenir.Karıştırarak koyulaşması sağlanır.Yaklaşık 3-4 dk sonra ocağın altı kapatılır.10 dk dinlendirilir.Kaşık yada kurabiye kalıbı ile şekil verilerek servis edilir.
AFİYET OLSUN...

Bu blogdaki popüler yayınlar

MUHALLEBİLİ PEYNİR TATLISI

KIBRIS TATLISI

KREM ŞANTİLİ TATLI