ÇÖREK OTLU KURABİYE

ÇÖREK OTLU KURABİYE

Malzemeler
250 gr tereyağı veya margarin
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta (beyazları hamura,sarıları üzerine)
2 pk kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı mahlep
Yarım su bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı çörek otu
Aldığı kadar un

Yapılışı
Öncelikle tereyağı ocakta eritilir,ılıtılır.Yoğurma kabımıza eritilmiş tereyağı,sıvı yağ,tuz,mahlep,çörek otu,pudra şekeri,yumurta beyazları ve kabartma tozları eklenir,karıştırılır.Kontrollü olarak un eklenerek yoğrulur.Ele yapışmayan bir hamur elde edilir.Ceviz büyüklüğünde parça alınır,yuvarlanır.Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.Üzerlerine yumurta sarısı sürülür.180 C 'ye ayarlanan fırında üzerleri kızarana dek pişirilir.
AFİYET OLSUN...

Bu blogdaki popüler yayınlar

MUHALLEBİLİ PEYNİR TATLISI

KIBRIS TATLISI

KREM ŞANTİLİ TATLI